154) LA BOUCLE DE LA MOSELLE (Frankrijk)

Deze bewegwijzerde route volgt de bocht die de Moezel neemt langs het middeleeuws stadje Liverdun, de stad Toul met zijn kathedraal en Neuves Maisons gekend voor zijn ijzererts. De lus wordt gevormd door vanaf Neuves Maisons het Canal de Jonction met zijn opeenvolging van sluizen te volgen, die in Nancy overgaat naar rivier de Meurthe om zo weer naar Liverdun te fietsen. Dit is 85 km fietsgenot op mooie fietspaden met 1 stukje onverhard bij Toul. De route is zeker niet vlak maar eerder golvend te noemen. Het is wel genieten van het vele groen. Via de dienst toerisme kan je te weten komen wat betreft de bezienwaardigheden in de omgeving van de route. Zoals het fort van Vieux Canton in Villey-st-Etienne of de kathedraal van Toul of het Stanislasplein in Nancy om maar enkele te noemen. Langs de route zijn niet veel plaatsenwaar je even kanstoppen om een hapje of drankje te kopen. Dus beter zelf bevoorrading meenemen. Wijzelf hebben de camping in Liverdun genomen als startpunt omdat de route de camping passeert . De bewegwijzering is goed te noemen maar soms is het wel even opletten. Wij geven deze route een 9/10 score want ondanks zijn lengte is verveling hier niet aan de orde. Meer info kan je vinden op www.boucledelamoselle.fr

 

 

 

Laat hier je reactie achter