158) VEURNE-AMBACHT ROUTE (West-Vlaanderen)

We zijn deze route gestart in Oostduinkerke-Dorp waar je al meteen het Visserijmuseum kan bezoeken. 1 van de meerdere bezoek- en bezienswaardigheden op deze 51 km lange route. Nog het bezoeken waard zijn o.a. de Zuid Abdijmolen, Ter Duinen museum en opgravingen, de militaire 14-18 kerkhoven van Steenkerke en Oeren (jaja zonder H, kzie jullie al weer denken) en het centrum van Veurne met zijn mooie gebouwen. De weg gaat over rustige polderwegen met een stuk onverhard in het duin en natuurgebied de Doornpanne. We fietsen even langs het jaagpad en we rijden over een 3 tal smalle fietswegeltjes (leuk fietsen dit). In de omgeving van de Doornpanne is het een beetje heuvelachtig maar de rest van de toer is volledig vlak. Vanaf Veurne maken we 3 maal kennis met de Lovaart. Er zijn meer dan genoeg horecazaken die fietsers welkom heten op hun terrasjes. Het is teveel om hier alles te beschrijven maar deze perfect bewegwijzerde route krijgt een score van 9/10. Zeker een aanrader

 

DEZE ROUTE BESTAAT NIET MEER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Laat hier je reactie achter