162) WEST VLAAMSE BERGENROUTE (West-Vlaanderen)

Deze route start aan de toeristendienst van Kemmel. Het is het begin van een heuvelachtige route waar het venijn in de staart zit (zie hoogtemetertjes) . Het gaat over rustige wegen vooral tussen de mais , patatjes , spruitjes en savooien in de gaten gehouden door de koeien. Er is ook een stukje onverhard te overwinnen. Rijden in de Westhoek is rijden tussen de vele sporen die de eerste wereldoorlog hier geeft achter gelaten. We rijden langs meerdere oorlog kerkhoven en monumenten , waarvan, in Kemmel, het Frans ossuariumĀ  met meer dan 5000 lichamen even een moment is om halt te houden.( Wij hebben alle kerkhoven, groot en klein, bezocht langs deze route. ) Er zijn zeker voldoende horecazaken waar je weer de calorietjes , zij het met een drankje, hapje of ijsje kan aanvullen. Ondanks de 47 km is deze route perfect bewegwijzerd. Een score van 9/10 is hier zeker op zijn plaats en daar zullen de mooie vergezichten wel voor een deeltje tussen zitten

 

 

 

2 reacties

Bijzondere mooie fietsroute …
Wel sterke fiets benen …of E Bike nodig..

ja he, en je hoeft niet altijd naar de ardennen te gaan voor een pittiger routeke te fietsen

Laat hier je reactie achter