163) VAN SCHELDE TOT SCHELDE (Nederland)

Deze rit bevindt zich in het Nederlandse Zeeland. De eigenlijke start is in Hansweert ( dit is de Westerschelde) maar wij zijn vertrokken in de mosselhoofdstad Yerseke ( dit is de Oosterschelde) waar alle grote mosselmerken hun thuisbasis hebben. Verwacht je maar aan een ritje gekruid met een lekker windje en die wind komt niet van de 2 molens die je passeert op deze 36 km lange knooppuntroute. Meteen 2 van de bezienswaardigheden. Nog het zien waard zijn de sassen aan het kanaal en in Hansweert ligt nog de resten van een scheepswrak die werd gebruikt als golfbreker (te zien bij laag water). En natuurlijk Yerseke met zijn oesterputten en zijn haven met mosselboten. De route is vrij vlak te noemen en gaat volledig over harde wegen. Denk eraan iets mee te nemen om te drinken want op zondag is nagenoeg alles potdicht. Zeker  leuk  om te fietsen deze perfect bewegwijzerde route en daarom een 9/10 score . Vergeet niet na je ritje te genieten van een lekker potje mossels of enkele oestertjes. Een brochure van deze route kan je komen in het VVV kantoor van Yerseke.

Start in Yerseke op knp 62 – 64-58-65-85-88-84-88-85-87-90-44-97-96-91-43-99-63-62

 

 

Laat hier je reactie achter