164) SCHELDEVALLEI 3 (Oost-Vlaanderen)

De start is aan het station van Oudenaarde. Een stad met mooie gebouwen zoals het stadhuis en de Sint-Walburgakerk. Eens dat je de stad verlaat zoek je al meteen de Schelde op . Deze rivier bepaald ongeveer de helft van deze route ons zicht. Als je weet dat deze route 30 km lang is hoor ik jullie al denken “wat een saaie boel wordt me dat jongens” . Nee hoor, telkens we het jaagpad verlaten rijden we over rustige wegen tussen de bewerkte akkers door. In het doorrijden zien we ook de heuvels van de Vlaamse Ardennen al opdoemen. Geen paniek , de route is volledig vlak en uitstekend bewegwijzerd. Er zijn wel enkele stukken onverhard te overwinnen die bij nat weer neigen naar het MTB gevoel (modderig dus). Voor de terrasjesrijders slecht nieuws wat deze zijn nagenoeg volledig afwezig tijdens de tocht , mààààr in Oudenaarde kan je zeker je schade inlopen. En terwijl je er toch bent kan je nog eens een bezoekje brengen aan het Centrum Ronde Van Vlaanderen. Samenvatting: Een kortere route die toch wel een 8.5/10 verdient

 

 

 

Laat hier je reactie achter