165) POP ROUTE ( West-Vlaanderen)

De 41 km lange tocht start in Poperinge waar je al meteen het Talbot House museum kan bezoeken. De volledig verharde route baant zich een weg tussen de bewerkte akkers (met veel spruitjes) en meerdere hoppevelden. Er zijn ook enkele passages door kleinere bossen. Door het heuvelachtige karakter wordt je getrakteerd op mooie vergezichten. Deze rit staat in het teken van de eerste wereldoorlog 14-18 en daarvan zijn de sporen nog te zien op de meerdere oorlogkerkhoven waarvan de Lijssenthoek cementery de grootste is met bijna 11000 slachtoffers. Er is ook een bezoekerscentrum. De horeca is vrij beperkt te noemen, dus beter zelf een “drinkpulle” voorzien. In Poperinge zijn echter terrasjes genoeg om nog even deze perfect bewegwijzerde route na te bespreken. Van ons mag deze route een 8.5/10 score verdienen

 

 

 

 

 

Laat hier je reactie achter