166) MET JAEK EN NINK DOOR HET VLAKKE LAND (West-Vlaanderen)

26 km lang is deze route met start aan de kerk in het West-Vlaamse Lo. Na het vertrek rijdt je eerst een goeie 5.5 km op het jaagpad langs de Lovaart om dan kennis te maken met het vlakke polderland. Dit gaat over rustige polderwegen met ook een stuk goed berijdbare grindweg. Aan het eind van deze grindweg staat een bunker uit WO1 goed weggestoken in begroeiing . In de verte kan je ook de Ijzertoren van Diksmuide waarnemen. Even verder staat nog een bekende WO1 bunker ” de Groignebunker ” . De route is dan wel volledig vlak maar de lastigheidsgraad kan wel toenemen door de niet aflatende polderwind. Best ook zelf een picknickmandje met voorraad meenemen met hapje of drankje. Nog een anekdote . Onder de kerk van Nieuwkapelle ligt maman Tack begraven. Maman Tack ??  Wel, deze 78 jarige dame bracht op haar ezeltje voedsel en sigaretten naar de soldaten in de loopgrachten in WO1. Straffe oma !! Zoals je kan lezen staat deze route ook wel een beetje in het teken van de eerste wereldoorlog. De route is perfect bewegwijzerd en verdiend een 8/10 score

 

 

2 reacties

Wat een handige fietsroutes hebben jullie uitstaan zeg!

Laat hier je reactie achter