169) TRAPPISTENROUTE (Antwerpen)

Deze 44 lange route kan je starten in Oostmalle waar je meteen al het kasteel van Renesse kan bezichtigen. De tocht is volledig vlak en er zijn vrij veel stukken onverhard te overwinnen. De route is een mooie afwisseling tussen het rijden in beboste gebieden en bebouwde (huizen en industrie) gebieden en een stukje jaagpad langs het kanaal. Zoals de naam van de fietsroute laat vermoeden maken we kennis met de 2 trappistenabdijen. Deze van Westmalle en deze van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. Even stoppen onderweg op een terrasje is zeker mogelijk P.S. niet te veel trappistjes proeven dat de route geen 88 km wordt in plaats van 44 km ! Op de route ook te bezichtigen is in Zoersel het Lindepaviljoen. En voor afkoeling onderweg zorgen de wieken van de Scherpenbergmolen. Mooi ritje en van ons mag deze perfect bewegwijzerde fietsroute een 9/10 krijgen als score

Laat hier je reactie achter