172) TUSSEN WERVIK EN PLOEGSTEERT (Henegouwen )

Deze 47 km lange knooppuntroute kan je starten op knp 12 aan het Tabaksmuseum in Wervik. Na een flink eind de Leie te hebben gevolgd kom je in de buurt van Ploegsteert waar je al meteen kennis maakt met zijn oorlogsverleden. Getuige zijn de vele oorlog kerkhoven en monumenten. Ook wordt het hier lichtjes heuvelachtig en moet een stukje onverhard overwonnen worden. In het bos van Ploegsteert zijn 3 kleinere cemetery’s . Op Rifle House Cemetery ligt de 15 ( VIJFTIEN !!) jarige soldaat R. Barnett begraven. Op de terugweg volgen we dan weer de Ravel en is het weer volledig vlak. Er zijn zeker voldoende voorzieningen om jezelf en je stalen ros een momentje van rust te gunnen bij een verfrissing. Deze perfect bewegwijzerde groenere fietsroute verdient een 8/10 score.

12-9-7-28-12-16-13-29-24-3-23-2-15-4-27-6-5-12

 

Laat hier je reactie achter