173) A LA DECOUVERTE DU BOIS DE LA HOUSSIERE (Henegouwen)

Een knooppunt ritje waar je hartspier even aan het werk moet. Starten kan op knp 68 in Ronquières aan de scheepsliften. Dit is meteen ook een eerste bezienswaardigheid. Maak maar meteen een afspraak met je kuitspieren want de 27 km lange route is volledig heuvelachtig. Het is wel een mooie route met afwisselend stroken onverhard en verhard die echter niet de eerste prijs gewonnen hebben van het mooiste wegje (zie putten). Voor afkoeling kan je dan weer terecht in het bos van Houssière. De tweede bezienswaardigheid is het versterkte kasteel van d’Ecaussinnes-Lalaing. (bezoekuren op hun website) op knp 34 . Het is een groenere route en door zijn heuvelachtig karakter wordt je verwent met mooie vergezichten. Ook beter zelf een drinkpulle voorzien. De samenvatting : Een koter maar zwaarder ritje met een score van 9/10

68-70-15-45-34-27-89-93-79-84-90-20-68

 

 

Laat hier je reactie achter