175) WESTKUST ROUTE (West-Vlaanderen)

Wij namen de start aan de Ganzepoot in Nieuwpoort-Stad. We rijden 49 km langs het volgende: Een rivier, door polders, op een oude spoorlijn, langs een kanaal, door meerdere centrums, op de dijk, door het bos, en door een natuurgebied. De route is vlak maar vanaf Koksijde, richting Doornpanne, is het even flink klimmen geblazen. Er zijn meerdere bezienswaardigheden te zien langs de tocht.  Zoals het Albert 1 monument, de drie militaire Belgische kerkhoven, de zee (tja, waarom niet hé), Plopsaland,   natuurgebied Doornpanne, de vismijn enz…Veel horecazaken heten u welkom om even van een verfrissing te komen genieten of een visje te consumeren . Als ik alles zou moeten beschrijven zou ik 2 bladzijdes nodig hebben, daarom nodig ik je uit om deze fietsroute zelf even te verkennen. Onze score voor deze perfect bewegwijzerde route is 9/10

 

Laat hier je reactie achter