177) FIETSLUS TOERISME IEPER (West-Vlaanderen)

Deze knooppuntroute is samen gesteld door de stad Ieper en start aan de Menenpoort waarmee de basis gelegd is van wat je mag verwachtten op deze rit. Het oorlogsverleden is hier de rode draad van de route , getuige de nog vele herinnerringen die wij langs de weg tegenkwamen. De 32 km lange rit is zeker niet vlak te noemen. Wanneer je deze route fietst begrijp je meteen waarom er zo gevochten werd voor een ” hill ” (hoogte). De route is vrijwel volledig verhard en langs de Palingbeek is het voor de vrouwen misschien beter om de BH riempjes aan te spannen wat er moet een flink stuk kinderkopjes overwonnen worden met op het eind een steil klimmetje. We reden terug langs de Zillebekevijver om dan onze rit af te sluiten door het centrum van Ieper. Een bezoekje aan de Lakenhallen is zeker aan te raden en The Last Post om 20u stipt moet je zeker eens in je leven meemaken.

93-32-56-80-81-41-18-72-42-44-46-47-33-65-63-40-38-69-89-93-

 

Laat hier je reactie achter